Prajitura cu capsuni si lime

Ingrediente

Blat:

  • 3 oua
  • 1/2 lingurita de sare
  • 80 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 120 g faina – 4 linguri

Crema:

  • 500 ml lapte( pentru budinca)
  • budinca de vanilie – un plic
  • 150 g zahar ( aprox. 3-4 linguri pentru budinca si 2-3 linguri pentru frisca)
  • 200 ml frisca lichida
  • 1 lime
  • 300 g capsuni pentru ornat

Preparare:

Mixam galbenusul de la cele 3 oua cu 1/2 lingurita de sare pana cand obtinem o spuma consistenta. Intr-un bol amestecam untul cu zaharul, galbenusul de ou si esenta de vanilie. Separat amestecam faina cu praful de copt.  Adaugam alternativ in spuma cate o lingura din cele doua compozitii si amestecam usor pana cand se omogenizeaza.

Introducem blatul in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25-30 min.

Pentru prepararea cremei incorporam, amestecand usor, frisca batuta si budinca de vanilie(dupa ce aceasta s-a racit putin) dupa care adaugam sucul de la 1 lime.

Turnam crema peste blat dupa ce acesta s-a racit si ornam cu capsuni (intregi, taiate, in combinatie cu alte fructe etc )

Prajitura se lasa la racit minim 2 ore inainte de a fi servita.

Be delicious!

* Budinca si frisca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj

* Optional se poate folosi gelatina pentru stabilizarea fructelor, este indicat in mod special daca nu serviti prajitura in aceeasi zi

Un gând despre „Prajitura cu capsuni si lime

Lasă un comentariu