Blat:
- 3 oua
- 1/2 lingurita de sare
- 80 g unt
- 150 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 120 g faina – 4 linguri
Crema:
- 500 ml lapte( pentru budinca)
- budinca de vanilie – un plic
- 150 g zahar ( aprox. 3-4 linguri pentru budinca si 2-3 linguri pentru frisca)
- 200 ml frisca lichida
- 1 lime
- 300 g capsuni pentru ornat
Preparare:
Mixam galbenusul de la cele 3 oua cu 1/2 lingurita de sare pana cand obtinem o spuma consistenta. Intr-un bol amestecam untul cu zaharul, galbenusul de ou si esenta de vanilie. Separat amestecam faina cu praful de copt. Adaugam alternativ in spuma cate o lingura din cele doua compozitii si amestecam usor pana cand se omogenizeaza.
Introducem blatul in cuptorul preincalzit la 180 C pentru 25-30 min.
Pentru prepararea cremei incorporam, amestecand usor, frisca batuta si budinca de vanilie(dupa ce aceasta s-a racit putin) dupa care adaugam sucul de la 1 lime.
Turnam crema peste blat dupa ce acesta s-a racit si ornam cu capsuni (intregi, taiate, in combinatie cu alte fructe etc )
Prajitura se lasa la racit minim 2 ore inainte de a fi servita.
Be delicious!
* Budinca si frisca se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj
* Optional se poate folosi gelatina pentru stabilizarea fructelor, este indicat in mod special daca nu serviti prajitura in aceeasi zi
super bine arata !!!